شناخت انواع نمای بتنی مدرن با بتن اکسپوز

نمای بتنی مدرن با بتن اکسپوز
4.2
(9)

امروزه سازه‌های ساده و مدرن توجه افراد زیادی را به خود جذب کرده‌است. برای ایجاد اینگونه سازه نیاز به تجهیزات مخصوص آن می‌باشد. بتن اکسپوز به طور متداول در نمای بتنی مدرن قابل استفاده است. اینگونه بتن متریالی می‌باشد که با ارتقا یافتن بتن در کارگاه یا کارخانه تولید می‌شوند. حال سوالی‌هایی که در این زمینه برای افراد رخ می‌دهد، شامل مواردی همچون بتن از نوع اکسپوز چیست؟ اینگونه بتن به چند دسته وجود دارند؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات با ما تا انتهای این مقاله در سایت بتن ویبره همراه باشید، تا اطلاعات جامعی را به دست آورید.

بتن اکسپوز چیست؟

سوالی که در ابتدا باید به آن پاسخگو باشیم این است که بتن اکسپوز چیست؟ این نوع بتن که نام دیگر آن در زبان انگلیسی exposed concrete می‌باشد، نوعی پیشرفته بتن است که در سال‌های اخیر محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌است. به طور کلی هر بتنی که سطح آن در معرض دید قرار داشته‌باشد، بتن اکسپوز نامیده می‌شود. این دسته از بتن‌ها به صورت پنل‌های از پیش ساخته شده، هستند که در طرح‌ها و ابعاد مختلف برای کاربردهای متنوع در نظر گرفته می‌شوند. در ساخت بتن از نوع اکسپوز همانند واش بتن که علاوه بر مقاومت بالا، وزن کمی دارا هستند، عمل می‌کنند.

نمای دیگر با بتن اکسپوز

بتن اکسپوز به چه صورت ساخته می‌شود؟

ساختار کلی انواع بتن شبیه به یکدیگر هستند و از ترکیباتی همچون آب، سیمان و ماسه در آن استفاده می‌شود. با این حال در بتن از نوع اکسپوز که نام دیگر آن بتن نما است، از ترکیبات دیگری نیز بهره می‌گیرند. به علاوه چون این نوع بتن را در قالب از پیش تعیین شده می‌ریزند، نیازی به مواردی همچون خرید لوازم قالب بندی می‌باشد. در ابتدا بعد از ترکیب آب، سیمان و ماسه به یکدیگر برای از بین بردن حباب و افزایش مقاومت، مواد پرکننده و روان کننده را به ترکیب اضافه می‌کنند. بعد از آن برای اطمینان خاطر با کمک ویبراتور بتن، حباب‌های باقیمانده را از بین می‌برند. بعضی از افراد برای افزایش زیبایی سازه خود از رنگ‌ها و رزین مخصوص رنگ کاری سنگ نیز استفاده می‌کنند.

بتن-اکسپوز-به-چه-صورت-ساخته-می-شود

انواع بتون اکسپوز

بتن‌های اکسپوز براساس ظاهر، کاربرد در محیط و روش ساخت به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود. تمام موردهای این نوع بتن در فروشگاه بتن ویبره موجود و آماده ارائه به افراد است. بتن از نوع اکسپوز از نظر روش ساخت به دو دسته اجرا در محل و از پیش ساخته شده به چشم می‌خورد. همانطور که از نام پیش ساخته مشخص است، اکسپوز پیش ساخته از قبل در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها طبق استانداردهای مربوطه ساخته می‌شود. بتن از پیش ساخته برای پروژه‌های کوچک مناسب‌ترین گزینه می‌باشد. با این حال برای سازه‌های بزرگ باید چه کرد؟ برای پاسخ به این پرسش نیاز به استفاده از بتن اکسپوز اجرا در محل است. به علاوه از نظر شکل ظاهری به مواردی همچون صیقلی، طرح پارچه، اکسپوز طرح چوب و دیگر موارد به این شکل وجود دارند. از نظر کاربرد انواع بتون اکسپوز به شرح زیر است:

اکسپوز در نمای ساختمان

اولین بخشی که به آن می‌پردازیم، نمای بتنی ساختمان است. نخستین بخشی از سازه که مورد توجه افراد قرار می‌گیرد، نمای آن می‌باشد. به همین دلیل معماران و پیمانکاران نهایت سعی خود را در زیبا نشان دادن آن می‌کنند. در نتیجه بتن از نوع اکسپوز برای این بخش توصیه می‌گردد. چرا که بتن اکسپوز با مزایایی نظیر مقاومت بالا و زیبایی منحصر به فرد می‌تواند انواع نمای ساختمان را با آن تدارک ببیند. بتن از نوع اکسپوز می‌تواند به صورت تک متریالی یا در ترکیب با دیگر متریال‌های ساختمانی نظیر چوب، آجر، سنگ و… باشد، با این حال به این نکته نیز توجه کنید که استفاده بیشتر از ۴ متریال باعث از بین رفتن جلوه خاص نمای ساختمان می‌شود.

اکسپوز-در-نمای-ساختمان

بتن اکسپوز در دکوراسیون داخلی

امروزه برای مدرن بودن رنگ‌های خنثی بسیاری در دکوراسیون داخلی به چشم می‌خورند. از طرفی وجود اکسپوز در دکوراسیون داخلی باعث به وجود آمدن طراحی ساده و مینیمال می‌شود. به این صورت که در کف ساختمان، پله و دیوارهای داخلی می‌توان از این ایده استفاده کرد. برای طراحی پله‌ها با کمک بتن اکسپوز بهترین پیشنهاد برای شما استفاده از چوب در طراحی پلکان می‌باشد تا محیطی چشم نوازتر برای شما پدید آید. برای طراحی اتاق‌ها با کمک این نوع بتن، کف از جنس چوب و دیوارها از بتن بهترین توصیه است. از طرفی مرکز توجه بسیاری از افراد ظریف در آشپزخانه می‌باشد. با کمک قالب بندی بتن مخصوص به بتن اکسپوز می‌توان هر نوع بتنی را طراحی نمود. در نتیجه برای ساخت کانترها شما می‌توانید، بتن از نوع اکسپوز را استفاده کنید.

نمای بتن اکسپوز در خانه دیگر

بتن اکسپوز کف سازی

کف هر محیطی از نظر ساختار و مقاومت بسیار حائز اهمیت است، از این رو از مواد مستحکم به جهت سامان دادن به کف استفاده می‌کنند. بتن اکسپوز کف سازی از مواردی است که به وفور در محیط‌هایی همچون ویلا، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مجموعه‌های تفریحی به چشم می‌خورد. این نوع بتن انتخاب مناسبی برای سازه‌هایی است که در معرض آب و هوای شرجی و کوهستانی قرار دارند. این نوع پنل‌ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای کفپوش‌های سنگی و آجری باشند. چرا که مزیت‌هایی که این نوع بتن دارد، مواردی همچون رنگ سفارشی، مقاوم در برابر شکست، عدم ایجاد سایش، ضخامت‌های مختلف و مقاوم در برابر فشار است.

بتن کف سازی

بتن‌های اکسپوز چگونه نصب می‌شوند؟

نحوه نصب نمای بتنی به سه صورت خشک، دوغاب و اجرا با پیچ صورت می‌گیرد. روش خشک خود به روش‌های گوناگونی تبدیل می‌شود. در این روش میزان مصرف مصالح کاهش و سرعت نصب افرایش می‌یابد. برای نصب بتن‌ها مطابق با طرح قرارگیری تایل و ابعاد پنل بتن، زیرسازی به طور دقیق انجام می‌گیرد. پس از آن تایل و پنل بتن به روش جوشی یا پیچی به زیرساز اضافه می‌شود. در روش دوغاب همانطور که از نام آن مشخص است، از دوغاب یا ملات برای اتصال استفاده می‌شود که از مواردی همچون آب، سیمان سفید، ماسه، سیمان سیاه و چسب بتن ساخته شده‌است. در این روش نیز بین پانل نمای بتن و ملات پشت از اسکوپ‌هایی در قالب مش‌های نصب شده پشت پنل استفاده می‌گردد. روش آخر نیز که اجرا با پیچ است از رولپلاک و پیچ در نصب به کار گرفته می‌شود.

بتن-های-اکسپوز-چگونه-نصب-می-شوند

ترمیم بتن اکسپوز چگونه صورت می‌گیرد؟

به طور کلی هر سازه‌ای نیاز به ترمیم و تعمیر دارد. در نتیجه بتن‌های اکسپوز نیز از این قاعده به دور نیست. بتن با گذشت زمان و تحت تاثیر عوامل  محیطی و عوامل کاهش عمر سازه بتنی دچار تغییر می‌شود که با انجام روش‌های ترمیمی بهبود می‌یابد. بتن از نوع اکسپوز به دلیل نمایان بودن، عملیات ترمیم آن نسبت به سایر بتن‌ها دقت و حساسیت بالایی می‌خواهد. به طور کلی سطح نهایی این بتن فاقد پوشش دیگری است. از همین رو نحوه ترمیم باید به گونه‌ای باشد که هیچگونه تغییری در ظاهر نهایی نسبت به حالت اولیه ایجاد نشود. به همین دلیل باید از مواد مشابهی استفاده نمود تا رنگ، بافت و ضخامت با اصل بتن اکسپوز تفاوتی نداشته‌باشد. در نتیجه باید به محل کاربرد و ضخامت بتن توجه کرد.

نمای بتن اکسپوز در راه پله خانه

تفاوت بتن اکسپوز با بتن معمولی

از لحاظ ظاهری نمای انجام شده با بتن اکسپوز بسیار شبیه به بتن معمولی است،با این تفاوت که سطح بتن را با توجه به درخواست و سلیقه سازنده و طراح صیقلی کرده و تراکم آن را افزایش می دهند که در برابر نفوذ آب و پوسیدگی مقاومت بیشتری به دست آورد. یکی از تفاوت های قابل توجه بتن اکسپوز با بتن معمولی در این است که در ساخت بتن اکسپوز سطح نهایی بتن را برداشته که سطح زیرین ریزدانه های موجود در بتن نما در معرض نمایش قرار بگیرد. در بتن نمای آمیخته با ریز دانه ها، هر چقدر که اندازه سنگدانه ها و ریزدانه ها کوچکتر باشد سطح بتن نما یکنواخت تر و یکدست تر خواهد بود. بتن اکسپوز مخلوط با ریز دانه ها در سال های اخیر بیشتر در مناطقی که پر تردد هستند و نیاز به نمای تزئینی و دکوراتیو دارند، مورد استفاده قرار می گیرد به مانند راه ماشین های موجود در فضای بیرونی خانه ها، پیاده رو ها، پله ها و پاسیوها و لبه های اطراف استخر و …

در هنگام خرید بتن از نوع اکسپوز به چه نکاتی می‌بایست توجه شود؟

نکاتی بسیاری است که به هنگام خرید این نوع بتن باید رعایت شود. در غیر اینصورت آسیب جبران ناپذیری را به سازه وارد می‌کند. در نگاه اول باید به ابعاد تایلی بتن توجه شود. زیرا با کمک طرح و عرض دیوار آن را انتخاب می‌کنند. مورد بعدی روش نصب پنل بتن نمایان است. با توجه به روش نصبی که به مواردی همچون ایمنی، جنس دیوار و ابعاد دیوار بستگی دارد، روش نصب با یکدیگر متفاوت است که در هنگام خرید، فروشنده و خریدار باید به این نکته توجه کنند. از طرفی کیفیت تایل بتنی از جهت دوام، ماندگاری و سهولت نصب نیز از نکات ضروری به هنگام خرید است. مورد آخر نیز قیمت این نوع بتن می‌باشد که در ادامه به مواردی که در قیمت تاثیرگذار هستند، می‌پردازیم.

نمای خانه با بتن اکسپوز

قیمت بتن‌های اکسپوز به چه عواملی بستگی دارند؟

از نکات مهم به جهت خرید هر وسایلی، توجه به قیمت آن است. قیمت بتن‎‌های اکسپوز بر حسب متر مربع سنجیده می‌شود. به طور کلی قیمت نهایی اکسپوز به عوامل متعددی همچون نوع مواد، کیفیت مواد به کار رفته، ضخامت بتن، اندازه بتن، هزینه نصب، تجهیزات خاص، میزان پیچیدگی نما و هزینه‌های پیش ساخت تعیین می‌گردد. در نتیجه برای هر پروژه قیمت نهایی بتن اکسپوز متغیر است و به عوامل گوناگونی بستگی دارد.

قیمت-بتن-های-اکسپوز-به-چه-عواملی-بستگی-دارند

معایب و مزایای بتن اکسپوز چیست؟

انتخاب مصالح، طراحی نما و اجرای نمای ساختمان یکی از مهم ترین بخش ها در اجرای هر پروژه میباشد که  باید مورد توجه قرار گیرد.قطعا انتخاب هر نوع از مصالح برای اجرای نمای ساختمان یک سری مزایا و معایب را دارد که با توجه به شرایط و ویژگی های هر پروژه باید نوع آن را مشخص کرد. در ادامه بیشتر در مورد مزایا و معایب نمای بتنی ساختمان صحبت خواهیم کرد.

مزایای نمای اکسپوز

  1. مقاومت و استحکام بالا :نمای بتنی ساختمان، در بین انواع نماهای ساختمانی استحکام و پایداری بالایی دارد. از این رو یکی ز بهترین گزینه ها برای نمای حیاط به شمار می آید..
  2. به صرفه و اقتصادی : مصالح مصرفی در اجرای نمای بتنی ، سیمان و پودر سنگ و ماسه است. قیمت ارزان سیمان و سایر مصالح در بازار، باعث شده است که نمای سیمانی نمایی ارزان و مقرون به صرفه  باشد. به دلیل همین هزینه‌ی مناسب، نمای سیمانی کاربرد بسیار زیادی در ساخت انواع پروژه های مسکونی و غیر مسکونی دارد.
  3. مقاوم در برابر عوامل محیطی : نمای بتنی مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی و محیطی نظیر باد و برف دارد. قطعات نمای بتنی در صورتی که بصورت یکپارچه باشد، کنده نمیشود و سقوط نخواهند کرد.
  4. ایجاد طرح های خلاقانه در نمای بتمی : با استفاده از این نوع از مصالح میتوان به سادگی طرح های خلاقانه ای در نما ایجاد کرد.
 

معایب نمای سیمانی

در کنار مزایایی که با هم بررسی کردیم، معایبی هم در نمای سیمانی وجود دارد که برای طراحی و اجرا باید به آن‌ها توجه کنید:
  1. تغییر رنگ نما : یکی از بزگترین معایب نمای بتنی تغییر رنگ آن است. نمای بتنی پس از گذشت مدتی از اجرا، آلودگی محیط را به خود جذب کرده، کدر شده و تغییر رنگ می‌دهد
  2.  عایق نبودن : نمای بتنی عایق حرارتی و رطوبتی خوبی برای ساختمان نیست و اگر ساختمان از لحاظ جغرافیایی در منطقه ای با هوای مرطوب میباشد این نوع از نما گزینه ی چندان مناسبی به  حساب نمی آید..
  3. آنتی استاتیک نبودن : نمای بتنی خاصیت آنتی استاتیکی ندارد؛ یعنی به راحتی گرد و غبار را به خودش جذب می‌کند و نمی‌تواند آن‌ها را تمیز کند.
 

کلام آخر

بتن اکسپوز نقش مهمی در زیبایی سازه مورد نظر دارد. به دلیل اهمیت هر چه بیشتر این نوع بتن، طرح‌ها و رنگ‌های بسیاری از آن در بازار به چشم می‌خورند. کاربرد بتن اکسپوز بر هیچ فردی پنهان نیست. از این رو فروشگاه‌ها و سایت‌های بسیاری در راستای فروش این نوع بتن در حال فعالیت می‌باشند. بتن ویبره از مجموعه‌هایی است که در طول زمان همواره حضور دائم و مستمری در صحنه خرید و فروش داشته و مزایای بسیاری دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود تا با مراجعه به این سایت از مزایای بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

1. بتن اکسپوز چیست؟

بتن‌هایی که در سطح معرض قرار دارند را بتن‌های اکسپوز می‌نامند. این دسته از بتن‌ها به صورت پنل‌های از پیش ساخته شده، هستند که در طرح‌ها و ابعاد مختلف برای کاربردهای متنوع در نظر گرفته می‌شوند.

2. بتن اکسپوز به چند صورت وجود دارد؟

به دلیل اهمیت هر چه بیشتر این نوع بتن، در تمام نقاط سازه قابل استفاده هستند. از متداول‌ترین آن‌ها اکسپوز در نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی و کف سازی می‌باشد.

3. نصب بتن از نوع اکسپوز به چه صورت است؟

به طور کلی نصب بتن‌های اکسپوز به صورت خشک، دوغاب و اجرا با پیچ صورت می‌گیرد. هر کدام از این روش‌ها قواعد خاص خود را دارند که فرد متخصص در حین نصب باید به آن‌ها دقت کنند.

4. آیا بتن‌های اکسپوز نیاز به تعمیر دارند؟

به دلیل نمایان بودن بتن از نوع اکسپوز، ترمیم و تعمیر آن هر چند وقت یکبار صورت می‌گیرد. در نتیجه به طور معمول تغییری در ظاهر نهایی نسبت به حالت اولیه ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل باید از مواد مشابه‌ای استفاده نمود.

5. قیمت اکسپوز به چه عواملی وابسته است؟

قیمت از موارد مهم هنگام خرید هر وسیله‌ای می‌باشد. قیمت نهایی بتن اکسپوز به مواردی نظیر هزینه نصب، ضخامت بتن، هزینه‌های پیش ساخت، میزان پیچیدگی نما، تجهیزات خاص و… بستگی دارد.

 

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز : 4.2 / 5. تعداد رأی: 9

اولین کسی باشید امتیاز میده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من