خلاطه و بتونیر هر دو ابزارهایی پر کاربرد در صنعت ساختمان هستند که از آنها برای مخلوط کردن مواد ساختمانی مانند سیمان، آب، شن، ماسه و… استفاده میکنند. این دو ابزار مخلوط کننده بتن از نظر عملکرد، ابعاد، سایز مخزن، قدرت موتور، نوع کاربری و… تفاوتهای بسیاری با هم دارند که در این مقاله قصد داریم به بررسی آنها بپردازیم تا بتوانید هنگام خرید، انتخاب درستی متناسب با نوع و حجم پروژه ساختمانی خود داشته باشید.
آشنایی با دستگاه خلاطه
در عملیات ساختمان سازی نمیتوان بتن را به صورت دستی آماده کرد بلکه باید از دستگاههای پیشرفته مانند خلاطه یا بتونیر استفاده کرد. البته این دستگاه با نامهای دیگری بین سازندگان و معماران ساختمانی اعم از میکسر بتن یا ملاتساز نیز شناخته میشود. در واقع بتن ریزی با خلاطه باعث بالاتر رفتن سرعت کار شده و عملیات ساخت بتن با این دستگاه بسیار تسهیل میشود.
از طرفی دیگر این روش ساخت بتن با دستگاه نیاز به نیروی انسانی کمتری دارد و از نظر هزینه نیز بسیار مقرون به صرفه است و باعث کاهش هزینه نهایی ساخت بنای ساختمان میشود. نحوه عملکرد این دستگاه بدین شکل است که در ابتدا باید آب به میزان مورد نیاز در داخل دیگ دستگاه بریزید و سپس سیمان را به آن اضافه کرده و میکسر بتن را شروع کنید. بعد از اینکه سیمان و آب کاملا با هم مخلوط شدند، در این مرحله باید ماسه را اضافه کنید و چرخش دستگاه باید تا زمانی که بتن کاملا آماده شود، ادامه پیدا کند.
اهمیت بتن ریزی با خلاطه
همانطور که میدانید، در تمام عملیاتهای ساختمانی برای ساخت واحدهای مسکونی، تجاری و صنعتی، بتن نقش اساسی دارد. در واقع در دنیای امروز برای افزایش استحکام و مقاومت ساختمانها اعم از اسکلتهای بتنی تا سازهای فلزی، فونداسیون اصلی بر بتن استوار است. بنابراین لازم است که این متریال مورد استفاده در ساخت و سازها در حجم بالا، سرعت بالا و کیفیت مطلوب تولید شود تا کارایی لازم را داشته باشد. بنابراین خلاطه بتن یا میکسر بتن همان دستگاهی است که میتواند بتن را در حجم بالا آماده کند و از این متریال استراتژیک در عملیاتهای ساختمانی مورد نظر استفاده کرد. برای اینکه عملیات بتنریزی با استانداردهای لازم اجرایی شود باید از میزان حجم، کارکرد مطمئن و سلامت مطلوب دستگاه میکسر اطمینان حاصل کنید و با توجه به این پارامترها بتن مورد نیاز را میکس کنید.
تفاوت خلاطه و بتونیر در چیست؟
شاید در نگاه اول، کاربران فرق خلاطه و میکسر بتن یا بتونیر را متوجه نشوند، چرا که نوع کاربری و استفاده هر دو این دستگاهها در آماده سازی بتن برای ساخت و سازهای مختلف است. در این بین، انواع خلاطه بتن به عنوان ابزاری برای مخلوط کردن مواد ساختمانی در مقیاس کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع ابزارها برای تولید مواد ساختمانی مختلف مانند آجر سفال، سرامیک، بلوک و… کاربرد دارد. خلاطه معمولا دارای یک مخزن کوچک و یک محرک سوخت برای چرخ موتور است و به دلیل اندازه کوچکتر آنها، به عنوان یک ابزار قابل حمل برای تولید مواد ساختمانی در محل نیز استفاده میشوند. همچنین در بررسی تفاوت خلاطه و بتونیر باید گفت که دستگاه بتونیر یا میکسر بتن به عنوان یک ابزار پرکاربرد در صنعت ساختمان شناخته شده است.
این ابزار برای مخلوط کردن مواد ساختمانی به کار میرود و در واقع یک مخلوط کننده بتن است. بتونیرها معمولا دارای یک مخزن بزرگ و یک محرک سوخت هستند که برای تولید توان مورد نیاز برای مخلوط کردن مواد ساختمانی استفاده میشود. بتونیرها به دلیل سرعت بالا، قابلیت تولید حجم بالا از مخلوط و قابلیت حمل و نقل آسان برای کاربران، در ساختمانهای بزرگ و پروژههای ساختمانی مانند پلها و مسیرهای حمل و نقل عمومی استفاده میشوند. بنابراین، اگرچه فرق بین این دستگاههای میکسر بتن چندان محسوس نیست و هر دو برای مخلوط کردن مواد ساختمانی به کار میروند، اما دارای کاربردهای متفاوتی هستند و برای پروژههای مختلف میتوان از آنها استفاده کرد.
مزایای استفاده از دستگاه خلاطه بتن
امروزه استفاده از دستگاه میکسر بتن به عنوان یکی از رایجترین دستگاههای صنعتی در عملیاتهای عمرانی و ساخت و ساز بسیار گسترش یافته است. بر این اساس از مزایای استفاده از دستگاه خلاطه بتن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این دستگاه از هدر رفتن وقت و انرژی جلوگیری میکند.
- این دستگاه ملات ساز با استفاده از دو چرخ یا چهار چرخ تعبیه شده روی بدنه آن، قابلیت جابجایی و حمل و نقل آسان در فضاهای مختلف دارد.
- ساخت بتن آماده با استفاده از دستگاه میکسر بتن به دلیل عدم نیاز به استفاده از نیروهای کار زیاد و کاربری آسان، باعث صرفه جویی در هزینههای ساخت و ساز میشود.
- ساخت بتن با استفاده از دستگاه میکسر بتن نسبت به روش دستی مخلوط مواد ساختمانی، کیفیت بالاتری دارد.
- تنوع حجم در این نوع دستگاهها بسیار زیاد است و میتوانید با توجه به حجم عملیات و مقدار بتنی که نیاز دارید، یک نوع میکسر بتن خاص را انتخاب کنید.
کاربرد خلاطه چیست؟
همان طور که پیشتر در این مقاله اشاره شد، با استفاده از دستگاه میکسر بتن میتوان عملیات بتنریزی را به سادگی انجام داد. بنابراین از مهمترین کاربرد خلاطه میتوان به تولید بتن، بتن ریزی ستون، بتن ریزی کف و دستگاههای بلوک زنی اشاره کرد. لازم به ذکر است که بتنی که برای دستگاه بلوک زن یا تولید بلوک با میکسر ساخته میشود، باید خشک باشد تا تولیدات از کیفیت بالایی برخوردار شوند.
انواع مدلهای خلاطه از نظر نوع موتور
ماهیت اصلی میکسر بتن، مخلوط کردن مواد ساختمانی جهت بتن ریزی درون یک دیگ سنگین با محور گردش دورانی است. برای اینکه عمل گردش دیگ میکسر به خوبی انجام شود، به یک موتور توانمند نیاز خواهد داشت. بر این اساس انواع مدل های خلاطه از لحاظ نوع موتور را میتوان به خلاطه بتن ریز بنزینی، خلاطه برقی و خلاطه دیزلی تقسیم بندی کرد.
در میکسرهای برقی، قدرت مورد نیاز برای گرداندن دیگ از طریق موتورهای الکتریکی به صورت تک فاز و سه فاز تامین میشود. میکسر بتن برقی اغلب در پروژههای ساختمانی با مقیاس کم مورد استفاده قرار میگیرد. در مقابل برای تامین قدرت های بالاتر از موتورهای احتراق داخلی، مانند میکسر بنزینی استفاده میکنند که هزینه و شرایط تعمیر و نگهداری آنها نسبت به موتورهای برقی بالاتر و دشوارتر است و آلودگی محیطی نیز ایجاد میکنند. در این بین در صورت نیاز به موتورهای قدرتمند و عدم دسترسی به نیروی برق بهتر است از میکسرهایی با موتور دیزلی با طراحی منحصر به فرد استفاده کنید.
نحوه انتخاب بهترین دستگاه میکسر بتن
به طور کلی برای انتخاب این دستگاه صنعتی باید به سه پارامتر مهم زیر توجه کنید تا بهترین خرید را داشته باشید:
- نحوه چرخش دیگ میکسر و برقراری ارتباط آن با موتور
- نوع و قدرت موتور
- ظرفیت دیگ دستگاه میکسر
شما میتوانید انواع خلاطه بتن، شمشه موتوری و سایر تجهیزات و ماشین آلات صنعتی را از فروشگاه آنلاین بتن ویبره با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت خریداری کنید.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت انواع دستگاه خلاطه
قیمت خلاطه نیز مانند سایر تجهیزات صنعتی مورد استفاده در پروژههای ساختمانی و عمرانی، بر اساس فاکتورهای مختلف متغیر است. در تعیین قیمت این محصول عوامل مختلفی اعم از برند دستگاه، ظرفیت دیگ، نوع موتور، قدرت موتور، جنس بدنه، مکانیزم گردش دیگ و… موثر هستند.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم تا اطلاعات جامعی را درباره تفاوت خلاطه و بتونیر در اختیار شما قرار دهیم تا شما هنگام خرید این دستگاه بتوانید با توجه به نکات مهمی که ارائه شد، انتخاب مناسبی داشته باشید. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان فروش بتن ویبره تماس حاصل فرمایید. امیدواریم اطلاعات ارائه شده در این مقاله مفید واقع شده باشد و به عنوان یک راهنمای جامع بتواند به شما کاربران در خرید این دستگاه ساخت بتن کمک کند. نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مقاله با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
-
دستگاه خلاطه چیست؟
در عملیات ساختمان سازی نمیتوان بتن را به صورت دستی آماده کرد بلکه باید از دستگاههای پیشرفته مانند خلاطه یا بتونیر استفاده کرد.
-
اهمیت استفاده از میکسر بتن چیست؟
در واقع بتن ریزی با خلاطه باعث بالاتر رفتن سرعت کار شده و عملیات ساخت بتن با این دستگاه بسیار تسهیل میشود.
-
مزایای استفاده از دستگاه خلاطه بتن چیست؟
از مهمترین مزایای استفاده از دستگاه خلاطه بتن میتوان به صرفه جویی در زمان، هزینه و کیفیت بالای بتن ریزی اشاره کرد.
-
انواع مدلهای خلاطه از نظر نوع موتور کدام است؟
انواع مدلهای خلاطه از لحاظ نوع موتور را میتوان به خلاطه بتن ریز بنزینی، خلاطه برقی و خلاطه دیزلی تقسیم بندی کرد.
-
تفاوت خلاطه و بتونیر در چیست؟
اگرچه فرق بین این دستگاههای میکسر بتن چندان محسوس نیست و هر دو برای مخلوط کردن مواد ساختمانی به کار میروند، اما دارای کاربردهای متفاوتی هستند و برای پروژههای مختلف میتوان از آنها استفاده کرد.
این مقاله چقدر مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین امتیاز : 4 / 5. تعداد رأی: 2
اولین کسی باشید امتیاز میده!