یکی از مواردی که روند بتن ریزی را سهولت میبخشد، استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی میباشد. براساس آمارهای به دست آمده میزان بهرهگیری از این نوع دیوارها در سالهای اخیر رو به افزایش است. دلیل استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی مزایای بسیاری دارد که درون آن نهفته شدهاست. به همین دلیل دیوارهای پیش ساخته انتخابی مناسب برای پروژههای ساخت و ساز محسوب میشوند. حال سوالی که در این زمینه برای افراد تازه وارد در حوزه ساخت و ساز رخ میدهد، این است که استفاده از این دستگاه توصیه میشود؟ در ادامه مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت، پس تا انتها با ما همراه باشید.
دیوار پیش ساخته بتنی چیست؟
قبل از اینکه به مزایا و معایب دیوارهای پیش ساخته بپردازیم، لازم است تا آگاهی از جهت اینکه بتن آماده چیست؟ داشتهباشیم. بتن آماده یا بتن اکسپوز عامل اصلی ساخت دیوار پیش ساخته میباشد. این نوع از بتنها با کمک دستگاههای پیشرفته به نام بچینگ براساس استانداردهایی تعیین شده، تولید میشوند. سپس با کمک میکسرها یا کامیونها به محل کار ارسال میگردند. بتن آماده در محلی که مقاومت بالایی در برابر سیل، آتش، باد و تگرگ را میخواهند، کاربرد دارد. بعد از ارسال بتن آماده با توجه به نوع پروژه اقدام به بتن ریزی برای دیوار بتن پیش ساخته میکنند. این نوع دیوارها به صورت پنلهای آماده برای ساخت و ساز هستند. در ادامه به اطلاعات بیشتری از دیوار پیش ساخته بتنی میپردازیم.
مزایای دیوار پیش ساخته بتنی
حال که با دیوارهای پیش ساخته آشنا شدهاید، لازم به دانستن مزایا و معایب مربوط به این نوع دیوارها میباشد. توجه داشتهباشید که اگر خواهان اطلاعات بیشتر در زمینه بتن اکسپوز و قالب بندی بتن هستید، دیگر مقالات در وبلاگ بتن ویبره به شما پیشنهاد میشود. مسئله بتن ریزی بسیار مهم و حائز اهمیت است؛ چرا که عامل اصلی سازه بتن محسوب میشود. به همین دلیل روشهای بسیاری برای مقاومت هر چه بیشتر آن توصیه میگردد. پیمانکار نیز با توجه به پروژهای که دارد، قادر به انتخاب هر یک از این روشها میباشد. حال به بررسی مزایا و معایب دیوار پیش ساخته بتنی میپردازیم. در نتیجه مزایای آن به شرح زیر است:
کیفیت بالای دیوارهای پیش ساخته
در واقع دیوار بتنی پیش ساخته به نسبت باقی بتنها از لحاظ کیفیت در جایگاه بالاتری قرار دارد. چرا که بتن این نوع دیوارها در کارگاه جداگانه و توسط دستگاههای پیشرفته تولید میشود. از طرفی این کیفیت توسط عواملی نظیر دما، قالب بندی و دیگر عوامل به این شکل تعیین میگردد. قالب بندی از عوامل مهم در دیوارهای پیش ساخته میباشد که خود بحث بسیار گستردهای دارد. به همین علت توصیه میشود تا مقاله بتن ویبره که مربوط به آشنایی با انواع قالب بندی است را مطالعه فرمایید.
قیمت مناسب دیوار پیش ساخته بتنی
قیمت دیوار پیش ساخته به نسبت باقی بتنها مقرون به صرفهتر است. همچنین زمان ساخت و ساز کاهش مییابد و تعداد نیروی انسانی کمتری نیز برای پروژه استفاده میشود. در نهایت تمام این عوامل باعث میشود تا دیوار پیش ساخته گزینه مقرون به صرفه باشد. از طرفی این نکته را نیز بدانید که مقرون به صرفه بودن این گونه بتن باعث تضعیف کیفیت آن نشده بلکه با کمک بتن از پیش تنیده کیفیت این دسته بتن را افزایش میدهد.
معایب دیوار پیش ساخته بتنی چیست؟
هر وسیله و دستگاهی با وجود مزایا، معایبی نیز دارد که دیوار پیش ساخته بتنی نیز از این قاعده مستثنی نیست. آگاهی از معایب این نوع دیوار مخصوصا دیوار پیش ساخته اکسپوز بسیار حائز اهمیت میباشد. عواملی همچون اندازه، ضخامت و نوع قالب توسط پیمانکار با توجه به نوع پروژه تعیین میشود ولی آگاهی از نکاتی همچون مزایا و معایب بر هر فردی لازم است چرا که مزایا و معایب را فرد به وجود نمیآورد. در بحث قبلی به بررسی مزایای این دستگاه پرداختهشد. معایب این نوع دیوار به شرح زیر میباشد:
حمل و نقل دیوار و نحوه اتصال پیش ساخته بتنی
با وجود اینکه در این نوع دیوارها کاهش مدت زمان ساخت و ساز را شاهد هستیم، حمل و نقل دیوار بتنی پیش ساخته بسیار سخت میباشد. دیوارهای پیش ساخته توسط تریلی تا محل پروژه حمل میشوند ولی برای پیاده سازی آن نیاز به ماشین آلات غول پیکر میباشد. از طرفی پس از اتمام انتقال توسط اتصالات مد نظر به دیگر اجزا متصل میگردند. توجه داشتهباشید که اگر این اتصالات به طور دقیق صورت نگیرد باعث نشت آب و از بین رفتن خاصیت دیوار پیش ساخته بتنی میشود.
اشکال در اصلاح دیوار پیش ساخته بتنی
از دیگر معایب این وسیله، اصلاح سخت آن میباشد. با این حال دیوار پیش ساخته سبک قابلیت اصلاح را دارد ولی این تغییر بسیار سخت قابل انجام است. چرا که در صورت اعمال تغییرات، پایداری و مقاومت دیوار را از بین میبرد. البته باید بدانید که دیوارهای پیش ساخته در کارگاهها و تحت نظارت دستگاههای بسیار پیشرفته تولید میشوند. در نتیجه احتمال بروز خطا و نقص در آنها بسیار کم است و نگرانی از این بابت نداشتهباشید. با این حال در صورت تغییر در دیوارهای پیش ساخته میتوان از فوم بتن استفاده نمود. کاربرد فوم بتن در دیوار پیش ساخته نظیر استحکام، ذخیره انرژی و عایق صدا میباشد. این فوم برای محیطهای اداری بسیار کاربرد دارد.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی مزایا و معایب دیوار پیش ساخته بتنی پرداختهشد. حال سوالی که باید به آن پاسخگو باشیم این است که از این دیوار چگونه در پروژههای خود استفاده کنیم؟ این نوع دیوارها بدون شک انتخاب هوشمندانهای محسوب میشوند. زیرا از استحکام بالایی برخوردار هستند و هزینه ساخت و ساز را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهند. در نتیجه با وجود شرایط اقتصادی بسیاری از افراد استفاده از دیوار پیش ساخته را در برنامه ساخت و ساز خود میگنجانند.
سوالات متداول
1. بتن آماده چیست؟
همانطور که از نام بتن آماده مشخص است، این نوع بتن از قبل با کمک تجهیزات پیشرفته در کارگاه تولید میشود. بتن آماده عامل اصلی ساخت دیوار پیش ساخته بتنی است.
2. دیوار پیش ساخته بتنی چه مزایایی دارد؟
دیوارهای پیش ساخته مزایای بسیاری همچون کیفیت بالا، قیمت مناسب و هماهنگی با هر پروژهای را دارا هستند. تمام این نکات مثبت باعث اهمیت هر چه بیشتر این نوع دیوار در عملیاتهای ساخت و ساز میشوند.
3. دیوار پیش ساخته از چه معایبی برخوردار هستند؟
با وجود مزایای مهم، اطلاع از معایب این نوع دیوار نیز حائز اهمیت است. معایب این نوع دیوار بسیار کمتر از مزایای آن میباشد. حمل و نقل سخت، اهمیت به نحوه اتصال و اشکال در اصلاح آن از معایب مهم دیوارهای پیش ساخته بتنی محسوب میشوند.
4. فوم بتن چه کاربردی در ساخت و ساز دارد؟
به طور کلی فوم بتن در بلوکهای تو خالی، پر کردن آبچکانها، استفاده در حفرههای زیر زمینی و پر کردن آجرها مورد استفاده قرار میگیرد.
5. بهترین دیوار پیش ساخته بتنی را از چه سایتی خریداری کنیم؟
به دلیل اهمیت و کاربرد این دسته از دیوارها، سایتها و فروشگاه بسیاری اقدام به فروش آن میکنند. شما میتوانید با تکیه بر بتن ویبره با بستر امنی که مهیا نموده، اقدام به خرید دیوارهای پیش ساخته کنید.
این مقاله چقدر مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین امتیاز : 4.5 / 5. تعداد رأی: 2
اولین کسی باشید امتیاز میده!