آشنایی با کاربردهای گسترده فوم بتن

فوم-بتن-چیست
4.4
(5)

فوم بتن جزو دسته مصالح ساختمانی سبک و پرکاربردی است که از ترکیب سیمان، ماسه نرم، آب و یک ماده شیمیایی تولید کف یا فوم درست می‌ شود. این مخلوط با وجود وزن سبک اما قدرت و دوام بالایی دارد و در شیب بندی بام و کف سازی ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد. با مطالعه این مقاله خواهید فهمید که فوم بتن چیست و چه کاربردهایی در صنعت ساختمان ‌سازی دارد. همچنین علاوه بر بیان روش ساخت، تفاوت آن را با پوکه معدنی مورد بررسی قرار خواهیم داد.

فوم بتن چیست؟

فوم بتن که به اختصار CLC نامیده می ‌شود، یک ماده سبک وزن با چگالی بسیار کم است که در ساخت ‌و ساز های مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرد. البته در بازار تجهیزات ساختمانی، فوم بتن با نام‌ های دیگری همچون بتن سبک، بتن اسفنجی سبک، بتن هوادار، بتن کفی و متخلل عرضه می ‌شود. لازم به ذکر است، در صنعت ساختمان‌ سازی، انواع بتن‌ها به کار گرفته می ‌شوند که برای آشنایی بیشتر و کسب اطلاعات درباره آن ها، به مقالات دیگر در سایت بتن ویبره را مطالعه کنید.

اجزا و مواد تشکیل دهنده فوم بتن

از اجزا فوم بتن می ‌توان به سیمان، آب و فوم پیش‌ ساخته، سنگدانه سبک و مواد افزودنی دیگر اشاره کرد. در این بین فوم پیش ساخته نقش مهمی در کاهش چگالی بتن دارد. در فرایند ساخت این نوع بتن باید از سیمانی استفاده شود که سرعت رشد مقاومت اولیه بتن را به خوبی افزایش دهد. همچنین آب مورد استفاده در اختلاط بتن باید عاری از هر نوع مواد مضر مانند روغن، اسید، نمک، مواد قلیایی و آلی باشد. بنابراین در صورت استفاده از آب غیرقابل شرب باید کیفیت آن از نظر میزان سختی، pH، مواد جامد معلق، مقدار نمک و… آزمایش شود. تمام این ویژگی‌ ها ممکن است روی فوم پیش‌ ساخته، زمان گیرش و مقاومت فوم تاثیر مستقیم بگذارد. همچنین چگالی فوم پیش ساخته که از رقیق کردن کنسانتره کف مایع با آب به دست می ‌آید باید در محل پروژه اندازه ‌گیری شود.

روش ساخت فوم بتن

روش ساخت این دستگاه کاربردی، چندان پیچیده‌ نیست و تنها باید مراحل زیر دنبال شود:

  1. در ابتدا باید درون یک دستگاه میکسر، سیمان نرم یا ماسه بادی را با آب مخلوط کرد.
  2. سپس فوم حاوی کف را درون یک محفظه مجزا با مقداری آب رقیق کرد.
  3. بعد از آن تخلیه حباب هوا با ویبراتور انجام شود.
  4. در ادامه کف به ‌دست آمده را به مخلوط درون دستگاه میکسر منتقل می ‌کنند.
  5. در آخر نیز در صورت مشاهده حباب‌ های ریز در ملات، بتن مورد نظر شما آماده است.
  6. ماده به ‌دست آمده را با استفاده از دستگاه فوم بتن می ‌توانید به روی سطح مورد نظر پمپاژ کنید.

روش-ساخت-فوم-بتن

انواع فوم بتن

بتن فوم یک نوع بتن سبک است که با اضافه کردن یک عامل فوم زده به مخلوط بتن به دست می آید تا حجم بتن افزایش یابد و وزن آن کمتر ‌شود. این نوع بتن به دلیل سبکی و خواص عایق‌ بندی و عایق ‌صوتی خود، در برخی کاربردها مانند ساختمان ‌سازی و عایق‌ سازی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از انواع بتن فوم دار می‌ توان از بتن گازی و بتن کفی نام برد. این ماده ساختمانی براساس میزان چگالی به سه دسته چگالی بالا، متوسط و پایین تقسیم ‌بندی می ‌شود که هر کدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند.

فوم بتون با چگالی بالا برای ساخت عضوهای باربر مانند بلوک‌های پیش ساخته، دیوارهای جدا کننده و همچنین دیوار پیش ساخته بتنی کاربرد دارد. مدل چگالی متوسط آن اغلب در ساخت بلوک‌های پیش ‌ساخته و در عضوهای غیر باربر کاربرد دارد. البته مدل دیگر آن با چگالی پایین نیز به عنوان عایق حرارتی و رطوبتی مورد استفاده قرار می ‌گیرد و جایگزین خوبی برای پشم شیشه و پشم چوب است. بنابراین در صورت نیاز به شیب‌ بندی و زهکشی آب بام ‌های صاف می‌ توانید از این سازه بتنی استفاده کنید.

نحوه انتخاب بهترین نوع فوم بتن

در این بین بهترین نوع فوم بتن بستگی به نیازها و شرایط مورد استفاده دارد. همانطور که گفته شد در عمل، هر نوع مختلف از این وسیله، ممکن است برای کاربردهای خاصی مناسب باشد. برای مثال، بتن فوم با دانسیته کمتر می‌ تواند برای عایق ‌سازی و ساخت کف سبک مناسب باشد، در حالی که بتن فوم با دانسیته بیشتر می ‌تواند برای ساخت بلوک‌ ها و سازه ‌های سبک استفاده شود. در انتخاب بهترین نوع بتن فوم ، عواملی مانند نیازهای سازه، خواص مکانیکی مورد نیاز، شرایط زیست محیطی و محل استفاده و بودجه موجود باید مورد توجه قرار گیرند. برای انتخاب درست، بهتر است با متخصصان و کارشناسان مرتبط در زمینه ساختمان ‌سازی و بتن تماس بگیرید تا بهترین بتن برای نیازهای خاص شما مشخص شود.

کاربردهای فوم بتن

از مهمترین و گسترده‌ ترین کاربردهای این ابزار می ‌توان به کف‌ سازی طبقات ساختمانی به دلیل سرعت بالای اجرا اشاره کرد. مقاومت بالای بتن سبک و نفوذناپذیری و وزن سبک آن باعث شده است که از فوم بتن برای کف سازی استفاده کنند. البته این نوع بتن در ایجاد عایق حرارتی و صوتی کف ساختمان نیز نقش مهمی دارد. همچنین این خاصیت باعث شده که از این دستگاه برای پشت بام و شیب ‌بندی آن استفاده کنند. در مواقع این ماده میزان فشار و نیروی وارد شده بر ساختمان را کاهش می‌ دهد و اثرات زلزله را به شدت خنثی می‌ کند. علاوه بر موارد فوق از این ماده به عنوان پرکننده حفره ها، شیارها و زیرسازی راه ها و خیابان‌ ها استفاده می‌ کنند. فوم بتن برای پشت بام نیز بسیار رواج پیدا کرده است.

کاربردهای-فوم-بتن

تفاوت فوم بتن و پوکه

در گذشته از پوکه های معدنی با وزن سبک که سنگ های متخلخل ناشی از فوران آتش فشان ها به دست می آمدند، در راستای سبک سازی سازه ها استفاده می کردند. از مهمترین ویژگی های بارز این سنگ های  آتشفشانی می توان به وزن سبک، ضریب تخلخل بالا، مقاومت بالا، چگالی کم، عایق صوتی و غیره اشاره کرد. اما با پیشرفت تکنولوژی و رشد تجهیزات ساختمانی، استفاده از این وسیله برای شیب بندی و کف سازی ساختمان نیز مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین در مقایسه و بیان تفاوت فوم بتن و پوکه بیان نکات زیر قابل توجه خواهد بود:

  • سرعت اجرای فوم بتون نسبت به پوکه کمتر است.
  • میزان نیروی کار مورد نیاز برای اجرای فوم بتن نسبت به پوکه بیشتر است.
  • حمل و نقل مصالح مورد نیاز برای کف سازی ساختمان با استفاده از دستگاه فوم بتن مجهز به پمپاژ انجام می شود و هزینه حمل و نقل آن کمتر از پوکه است.
  • برای کف سازی با پوکه، فضایی زیاد برای دپوی مصالح اشغال خواهد شد. در حالی که فوم بتون فضای زیادی نیاز ندارد و تنها باید محلی برای استقرار دستگاه دپوی سیمان اختصاص داده شود.
  • میزان مقاومت فشاری پوکه نیز بیشتر است.
  • کف سازی با فوم بتن نسبت به پوکه به آب بیشتری نیاز دارد.

کلام آخر

فوم بتن یکی از مصالح کاربردی در ساختمان سازی است که در این مقاله اجزای تشکیل دهنده، روش ساخت و کاربردهای مختلف آن را مورد بررسی قرار دادیم. شما می‌توانید برای استعلام قیمت فوم بتن به فروشگاه بتن ویبره مراجعه کنید. کارشناسان این مجموعه آماده ارائه خدمات مشاوره به شما مشتریان عزیز هستند تا در خرید تجهیزات ساختمانی، یک انتخاب مناسب و هوشمندانه داشته باشید.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز : 4.4 / 5. تعداد رأی: 5

اولین کسی باشید امتیاز میده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من