بلوکاژ چیست؟

بلوکاژ چیست؟
2
(1)

سنگ بلوکاژ چیست؟ بلوکاژ در حوزه ساخت و ساز به معنی ایجاد یک لایه مقاوم و پایدار در زیر سازه‌ها و کف ساختمان‌ها است. این لایه معمولاً از مصالحی مانند سنگ، قلوه چینی، شن و یا بتن تشکیل می‌شود، هدف از اجرای بلوکاژ جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل سازه است، همچنین باعث افزایش استحکام و پایداری کف ساختمان می­شود. با ما همراه باشید.

مراحل اجرای بلوکاژ در کف سازی

مشخص شد که علت بلوکاژ کردن، عدم نفوذ رطوبت به کف است. مراحل اجرای بلوکاژ در کف سازی به شرح زیر است:

  • ابتدا ارتفاع مناسب برای اجرای قلوه سنگ‌ها را تشخیص دهید، بر اساس آن سنگ‌ها را در کف پروژه بچینید.
  • بعد از چیدن کامل قلوه‌ها، نوبت به ریختن ماسه می‌رسد. شما باید ماسه را به گونه‌ای بریزید که تمام فضای خالی موجود در بین این مصالح را پر کند.
  • در صورت زیاد‌بودن میزان رطوبت، یک لایه قیرگونی نیز بیفزایید.
  • مرحله بعدی نوبت به بتن‌ریزی است که باعث افزایش استحکام ساختمان می‌شود. برای بتن ریزی درست و ایجاد کف سازی مقاوم می­توانید از کمپکتور استفاده کنید.
  • بعد از بتن‌ریزی، مخلوطی از ماسه و سیمان را در کف پروژه بریزید و سطحی صیقلی به‌وجود بیاورید.
  • بعد‌از‌اینکه مطمئن شدید که مواد خشک شده‌اند، نوبت به اجرایی‌کردن پوشش می‌رسد که شامل انواع موزاییک، پارکت و … است.

بلوکاژ چه کاربردی دارد؟

بلوکاژ چه کاربردی دارد؟

بلوکاژ در ساخت و ساز کاربردهای متعددی دارد که به بهبود پایداری، استحکام و دوام سازه‌ها کمک می‌کند. از کاربرد بلوکاژ که با استفاده از کمپکتور صورت می­پذیرد، می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • جلوگیری از نفوذ رطوبت: از اهمیت بلوکاژ در جلوگیری از نفوذ رطوبت به بخش‌های زیرین سازه است. این لایه به عنوان یک سد عمل می‌کند و مانع از بالا آمدن رطوبت به کف ساختمان می‌شود که می‌تواند باعث آسیب به مصالح و کاهش عمر مفید سازه گردد.
  • توزیع بارهای وارده: بلوکاژ باعث توزیع یکنواخت فشار وارد از سازه بر روی زمین می‌شود. این کار مانع از تمرکز تنش در نقاط خاصی می‌شود که می‌تواند به نشست و ترک خوردن کف ساختمان منجر گردد.
  • حفاظت از سازه در برابر تغییرات دمایی: بلوکاژ همچنین می‌تواند به عنوان یک لایه عایق عمل کند، همچنین از تاثیرات منفی تغییرات دمایی بر روی سازه جلوگیری کند.
  • ایجاد زیرسازی مناسب برای کف‌سازی: بلوکاژ برای بتن ریزی کف در پروژه های ساختمانی صورت می­گیرد. این لایه، سطحی صاف و مستحکم ایجاد می‌کند که کف‌پوش‌ها و سایر لایه‌های رویی به راحتی بر روی آن نصب شوند.
  • کنترل رویش گیاهان: با استفاده از بلوکاژ، رشد گیاهان و علف‌های هرز در زیر کف ساختمان کنترل می‌شود. این موضوع از ایجاد آسیب‌های ناشی از ریشه‌های گیاهان به کف ساختمان نیز جلوگیری می‌کند.

ماشین فشرده سازی خاک دستگاهی به نام کمپکتور است؛ برای خرید دستگاه کمپکتور برای فشرده سازی کف می­توانید به فروشگاه بتن ویبره مراجعه کنید، این فروشگاه با تجربه زیاد در زمینه انواع کمپکتورها می­تواند همراه خوبی برای شما در ایجاد کف سازی مقاوم در برابر انواع حوادث طبیعی و غیر طبیعی باشد.

محصولات کمپکتور ارائه شده در بتن ویبره

مزایای فشرده‌سازی بلوکاژ با کمپکتور

فشرده سازی بلوکاژ  با دستگاه کمپکتور یکی از مراحل مهم در آماده‌سازی بستر ساختمان است. کمپکتور یک دستگاه مکانیکی است، که برای متراکم کردن مصالح زیرسازی مانند سنگ، شن، ماسه و یا بتن به کار می‌رود. فشرده‌سازی صحیح و اصولی بلوکاژ به وسیله کمپکتور، مزایای زیادی برای پایداری و دوام سازه به همراه دارد. از مزایا فشرده سازی با کمپکتور می­توام به موارد زیر اشاره کرد.

  1. افزایش تراکم: فشرده‌سازی با کمپکتور باعث افزایش تراکم مصالح زیرسازی می‌شود. این افزایش تراکم منجر به کاهش فضای خالی بین ذرات و در نتیجه افزایش مقاومت و پایداری بستر زیر ساختمان می‌گردد.
  2. جلوگیری از نشست: با فشرده‌سازی مناسب بلوکاژ، خطر نشست‌های ناخواسته در آینده کاهش می‌یابد. استفاده از کمپکتور برای ایجاد بلوکاژ از بروز ترک‌ها و ناپایداری‌های احتمالی در کف ساختمان جلوگیری می‌کند.
  3. توزیع یکنواخت بارها: فشرده‌سازی مصالح زیرسازی باعث می‌شود که بارهای وارده از سازه به طور یکنواخت‌تر بر روی زمین پخش شوند، که این موضوع از تمرکز تنش در نقاط خاص جلوگیری کرده و از خرابی‌های ناشی از بارهای متمرکز پیشگیری می‌کند.

مزایای فشرده‌سازی بلوکاژ با کمپکتور

معایب و محدودیت‌های بلوکاژ

بلوکاژ علی‌رغم مزایای فراوانی که در ساخت و ساز دارد، دارای معایب و محدودیت‌هایی نیز هست که باید در نظر گرفته شوند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین معایب و محدودیت‌های بلوکاژ اشاره می‌شود:

  1. عدم مقاومت کافی در برابر زلزله: بلوکاژ ممکن است در مناطق زلزله‌خیز کارایی لازم را نداشته باشد. در هنگام زلزله، لایه‌های بلوکاژ به دلیل عدم اتصال کافی ممکن است جابجا شوند یا فشرده شوند، که این امر می‌تواند منجر به نشست یا تخریب سازه گردد.
  1. عدم کارایی در خاک‌های با تراکم پایین: در خاک‌های رسی که دارای قدرت باربری کمی هستند، بلوکاژ ممکن است نتواند به طور موثری در برابر بارهای سازه را مقاومت کند. برای ایجاد بلوکاژ با کیفیت برای سازه­ های خود نیاز به دستگاه کمپکتور دارید، برای اطلاع از شرایط خرید کمپکتور به مجموعه بتن ویبره مراجعه کنید.

سخن پایانی

بلوکاژ‌ها مصالحی کاربردی در کف‌سازی ساختمان‌ها هستند، که با افزایش استحکام سازه جلوی هزینه‌های اضافه بابت تعمیرات را می‌گیرند، همچنین امنیت بیشتری برای سازه به‌ ارمغان می‌آورند. برای استفاده از بلوکاژ نیاز به دستگاه کمپکتور دارید، برای خرید این دستگاه می­توانید به مجموعه بتن ویبره مراجعه کنید.

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز : 2 / 5. تعداد رأی: 1

اولین کسی باشید امتیاز میده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من