بررسی دلایل خرابی کمپکتور و روش هایی برای تعمیر آن

دلایل خرابی و راههای تعمیر کمپکتور خاک
3.5
(4)

در دنیای ماشینی امروزه، تمامی مراحل زندگی آدمی با استفاده از ماشین‌آلات صورت می‌پذیرد و با وجود ماشین‌آلات هست که انسان زندگی راحت‌تری را تجربه می‌کند. رشد روزافزون در تکنولوژی سبب شده امروزه حتی کوچکترین کارها نیز سریع تر و راحت‌تر انجام شوند. اما گاهی این تکنولوژی‌ها و ماشین‌آلات نیز با مشکلاتی مواجه می‌شوند، مشکلاتی که تنها به دست متخصصان آن‌ها قابل حل می‌باشد. یکی از ماشین‌آلاتی که امروزه به کمک صنعت راه‌سازی و عمران در کشور‌های مختلف آمده، استفاده از کمپکتور‌ها است که ما در این مقاله قصد داریم به دلایل خرابی و راهنمای تعمیر کمپکتور ها بپردازیم. برای آگاهی از این نکات با ما همراه باشید.

دلایل خرابی کمپکتور‌ها

همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، ما در این بخش به دنبال پیدا کردن دلایل خرابی کمپکتور‌ها هستیم دلایلی که اگر به آن‌ها واقف باشیم به ما کمک می‌کند که توجه بیشتری به پارامتر‌های آسیب‌زننده داشته باشیم در نتیجه این توجه باعث می‌شود که خرابی‌ها کاهش یابد و یا از طرفی دیگر اگر دستگاه ما دچار خرابی شد ما برای رفع آن چه مراحلی را باید انجام دهیم. حال به دلایل خرابی کمپکتور‌ها می‌پردازیم.

به طورکلی کمپکتورها را می‌توان به دو قسمت تقسیم کرد، که به طور جداگانه به دلایل خرابی این دو قسمت می‌پردازیم.

مشکلات مربوط به موتور آن

خرابی موتور کمپکتور و راه های رفع مشکل

موتور در کمپکتور‌ها نقش اساسی ایفا می‌کند و یکی از مهمترین و پرکاربردترین اجزا این دستگاه عمرانی بشمار می‌رود. مشکلات موتور می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • خاموش شدن ناگهانی موتور: این مشکل خود می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد؛ مانندکمبود سوخت، خرابی شمع ها و یا می‌تواند به علت خرابی سایر قطعات موجود در موتور رخ دهد.
  • کاهش قدرت موتور: کاهش قدرت موتور می‌تواند به علت آلودگی فیلتر هوا، خرابی سوپاپ‌ها و یا به علت خرابی سایر قطعات موجود در موتور رخ دهد.
  • تولید صدای غیرعادی در موتور: این صدای غیرعادی می‌تواند ناشی از خرابی بلبرینگ‌ها، قطعات متحرک کمپکتور و یا خرابی سایر قطعات باشد.

همچنین عواملی دیگر نظیر ارتعاشات زیاد، گرمای زیاد، نوسانات ولتاژ و استفاده نادرست از این دستگاه می‌تواند مشکلاتی را در موتور ایجاد کند که از ایرادات شایع موتور کمپکتورها می‌باشد و باعث کاهش عمر مفید این دستگاه می‌شود.

خرید موتور تک از فروشگاه بتن ویبره

مشکلات مربوط به صفحه ضربه زن

یکی دیگر از مهمترین اجزای کمپکتورها صفحه موجود در کمپکتورهای صفحه‌ای می‌باشد. مشکلاتی ممکن است برای این صفحات رخ دهد به شرح زیر است:

  • خم شدن صفحه: این مشکل می‌تواند به علل مختلفی همچون اعمال فشار بیش از حد، برخورد صفحه با اجسام سخت و غیره به وجود بیاید.
  • شکستگی صفحه: این مشکل به علت تحمیل فشار بیش از حد و یا برخورد شدید با جسمی سخت صفحه دچار شکستگی شود.
  • خرابی سطح صفحه: ایجاد خراش، ساییدگی، خوردگی می‌تواند بر روی عملکرد این دستگاه موثر باشد.

بنابراین قبل از استفاده از این دستگاه یابد عملکرد آن را مورد بررسی قرار داد و تمامی پارامتر های یاد شده را چک کنیم و همچنین می توان متناسب با نوع کار با انتخاب کمپکتور مناسب این مشکلات را کاهش دهیم.

در این قسمت ما برخی مشکلاتی که ممکن است برای موتور و صفحه کمپکتور ها رخ دهد را مورد بررسی قرار دادیم حال با عیب‌یابی کمپکتورها این سوال برای ما مطرح است که چگونه کمپکتور ها را تعمیر کنیم؟؟ برای حل این مشکل با ما همراه باشید.

تعمیر کمپکتور

در قسمت های بالا ما رایج‌ترین مشکلات کمپکتورها را مورد بررسی قرار دادیم حال میخواهیم با راهنمای تعمیر انواع کمپکتورها این مشکلات را رفع کنیم. در مرحله‌ی اول، در صورتی که متوجه خرابی کمپکتور شدید، می‌توانید راهکار زیر را انجام دهید و سپس به سراغ بقیه اقدامات بروید.

در ابتدا تسمه را از فولی کمپکتور جدا کرده و این کار را ترجیحا با پیچ گوشتی دو سر انجام دهید. پس از آن، هندل را بکشید و از سالم بودن موتور دستگاه اطمینان حاصل کنید. در صورتی که کارهای گفته شده را انجام دادید و مطمئن شدید که موتور دستگاه سالم است، پس ایراد از شاسی است و نیاز است که تعمیر و یا تعویض شود.

چک کردن کمپکتور پیش از استفاده اولیه

ممکن است شما هم افراد زیادی را دیده باشید که به دغعات از کمپکتور استفاده می‌کنند، اما روش‌های تعمیر و چک کردن سالم بودن دستگاه را هنوز نمی‌دانند. پیشنهاد ما به شما این است که حتما، پیش از راه اندازی دستگاه کمپکتور، اقداماتی را انجام دهید تا بروز خرابی و مشکل در دستگاه و در دراز مدت به حداقل برسد. این نکات به شرح زیر می‌باشد:

  1. در صورتی که کمپکتور شما، نو باشد، اولین کاری که نیاز است انجام دهید این است که باید میزان سطح روغن و اسکازین را در قسمت لنگ شاسی، بررسی کنید.
  2. بهتر است قبل از روشن کردن موتور، لرزه گیر ها را نیز چک کنید و مطمئن باشید که پارگی نداشته و سالم هستند.
  3. در برخی موارد دیده شده است که پیچ‌های قسمت لنگ شاسی شل بوده و باعث خرابی دستگاه شده‌اند، پس بهتر است نسبت به چک کردن آنها نیز اقدام کنید.
  4. مطمئن شوید که پیچ‌های اتصال شاسی، به محل اتصال ضربه گیر سفت شده باشند.

راهنمای تعمیر کمپکتور

در این قسمت ما به راهنمای تعمیر کمپکتورها می‌پردازیم و مرحله به مرحله تمامی علل اصلی خرابی کمپکتورها را از بین می‌بریم. راهنمای تعمیر و عیب یابی در کمپکتور ها به شما این امکان را می‌دهد که به سرعت اقدام به تعمیر کمپکتور مورد استفاده خود کنید این کار باعث می‌شود از بروز مشکلات جدی جلوگیری شود. البته نحوه یافتن خرابی‌ کمپکتورها یک کار تخصصی می‌باشد و نیازمند مهارت است. حال برخی از موارد مهم در رابطه با تعمیر این دستگاه و مشکلات متداول را بررسی می‌کنیم.

  1. سر ریزی بنزین از قسمت هواکش: ممکن در طول کار با دستگاه کمپکتور، مشاهده کنید که از قسمت هواکش این دستگاه، بنزین سرازیر می‌شود. این مشکل می‌تواند به دلیل اجتماع مواد زائد در باک بنزین کمپکتور باشد. در این شرایط، شناور کاربراتور که سوزن کاربراتور را قطع و وصل می‌کند، از کار افتاده و به همین علت بنزین از هواکش کمپکتور بیرون زده می‌شود.
  2. روشن نشدن موتور کمپکتور: دلایل روشن نشدن موتور کمپکتور، می‌تواند به چند عامل وابسته باشد که برای این مشکل نیاز است تمامی آنها را بررسی کنیم. این دلایل عبارتند از:

-در صورتی که موتور کمپکتور به وسیله ساسات خاموش شود، در این لحظه به اصطلاح، خفه شدن موتور اتفاق می‌افتد که برای رفع این مشکل می‌توانیم چند قطره روغن را درون سیلندر ریخته و چند بار هندل بزنیم.

-ممکن است شمع کمپکتور خراب باشد و در این صورت، برق به سرپیستون نرسیده و عملیات جرقه زنی برای روشن شدن اتفاق نمی‌افتد. برای حل این مشکل می‌توانید شمع را جدا کرده و با مواد شوینده شست و شو دهید تا مشکل رفع شود.

-اگر کمپکتور شما از مدل‌های برقی باشد، ممکن است این ایراد به علت قطعی برق باشد و یا سیستم دستگاه از حالت کمپرس خارج شده باشد. این احتمال هم وجود دارد که سوپاپ خارج شده باشد. در صورتی که یکی از این موارد اتفاف افتاد، دستگاه شما باید توسط یک تعمیر کار حرفه‌ای و متخصص بررسی شود.

در جدول زیر می‌توانید با یک نگاه کلی، به مشکلات دستگاه خود پی ببرید و نسبت به تعمیر آن، اقدام کنید.

ایرادات

دلایل

راهکار

 

روشن نشدن و یا روشن شدن به سختی

مشکل در سوخت رسانی

مشکلات مربوط به شمع

جابه‌جایی دریچه گاز

تعویض سوخت

چک کردن اتصال سیم شمع به شمع

اتصال صحیح دریچه گاز

سخت کار کردن موتور دستگاه

آلوده بودن فیلتر هوا تمیز کردن یا تعویض فیلتر

نداشتن قدرت مناسب

مشکل در مخزن سوخت

تمیز نبودن فیلتر هوا

قرار داشتن کاربراتور در جای نامناسب

ایراد در شمع

شستشوی مخزن سوخت

تعویض و یا تمیز کردن فیلتر هوا

تنظیم کردن کاربراتور

تنظیم شمع‌ها

پرش داشتن کمپکتور هنگام روشن شدن

داشتن سرعت بالا

سخت بودن مواد مورد کوبش

ماده‌ی مورد کوبش فشرده شده است

کاهش دادن سرعت دستگاه

مواد کوبش را چک کرده و در شرایط مناسب قرار دهید

 

فشرده کردن خاک به سختی

خشک بودن زیاد خاک مرطوب کردن خاک و پس از چند دقیقه، انجام کار

عملکرد نامناسب هنگام کوبش

تنظیم کم دریچه گاز تنظیم گاز را انجام دهید کمی صبر کنید و سپس شروع به کار کنید

 

 

خرید کمپکتور صفحه ای و قورباغه ای در بتن ویبره

جمع‌بندی

کمپکتور یک دستگاه مکانیکی پرقدرت می‌باشد که برای صافی و فشرده کردن سطوح استفاده می‌شود. حال با آگاهی از دلایل خرابی کمپکتورها و همچنین راهنمای تعمیری که برای آنها مورد بررسی قرار دادیم می‌توانیم عمر مفید دستگاه را افزایش و مشکلات را کاهش دهیم. همچنین برای خرید کمپکتور با ضمانت کیفیت و می‎‌توانید به صفحه موردنظر مراجعه فرمایید.

 

سوالات متداول

1. چه نکاتی در تعمیرات دوره‌ای کمپکتور باید مورد توجه قرار گیرد؟

تعویض منظم روغن (هر ۵۰ ساعت کاری)، بررسی و نظافت فیلتر هوا هفته‌ای یکبار، تعمیر و سرویس اساسی هر ۵۰۰ ساعت، آچارکشی ماهیانه، تخلیه باک سوخت پس از هر بار استفاده از دستگاه و…

این مقاله چقدر مفید بود؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین امتیاز : 3.5 / 5. تعداد رأی: 4

اولین کسی باشید امتیاز میده!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من