بتن نقش موثری در سازه دارد. این ماده مخلوطی از شن و ماسه با اندازههای ریز و درشت بسیاری میباشد. به همین علت بعد از عملیات بتن ریزی چیزی که برای بسیاری از افراد صاحب پروژه حائز اهمیت است، وجود سطح براق، صاف و یکدست میباشد. به همین علت پیمانکاران به دنبال دستگاهی هستند که این نیاز آنها را برطرف سازد. کفسابی بتن و یا کفسابی سیمان، دستگاهی است که هدف اصلی آن از بین بردن ناهمواریهای ایجاد شده بر روی بتن میباشد. برای آشنایی با نحوه عملکرد، انواع آن، اجزا و مراحل کفسابی بتن، با ما تا انتهای این مقاله در سایت بتن ویبره همراه باشید.
کفسابی بتن چیست؟
بعد از این که بتن به کمک میکسر بتن با قیمت مناسب مخلوط و در سطح بنای مورد نظر ریخته میشود، نیاز به هموار کردن سطح آن است. تنها راه صاف و یکدست کردن سطوح بتن، کفسابی آن میباشد. این عملیات به کمک دستگاه کفسابی بتن صورت میگیرد. به طور معمول دستگاه ساب بتن در ابعاد و وزن کوچک یا بزرگ به چشم میخورد. به همین جهت در پروژههای کوچک و بزرگ، قابلیت پاسخگویی دارند. به دلیل کاربرد مهمی که در این دستگاه دیده میشود، وجود آن در همه پروژهها الزامی است. چرا که بدون دستگاه کفسابی، عملیات صاف و یکدست کردن بتن صورت نمیگیرد و سازه دچار بینظمی میشود. از این روش در کفساب موزائیک نیز استفاده میکنند. در ادامه به مراحل کفسابی بتن می پردازیم.
مراحل کفسابی بتن به چه صورت است؟
بعد از آشنایی با اینکه کفسابی برای بتن چیست، لازم است تا در مورد مراحل کفسابی بتن اطلاعات لازم را داشتهباشیم. در ابتدا نیاز است تا لقمههایی که از جنس الماس میباشند را در قسمت زیرین دستگاه نصب کنیم. بعد از آن عملیات ساب زنی را با لقمههای زبر شروع کرده و در چندین مرحله متوالی میزان زبری دستگاه را کمتر میکنیم. چرا که استفاده از لقمه الماسی باعث برش سنگریزههای بتن میشود. این عملیات بسته به نوع دستگاه و روشی که برای ساب زنی انتخاب میکنید، متفاوت است. با این حال وجود این لقمههای الماسی عامل اصلی ساب زنی میباشد. در ادامه مراحل کفسابی بتن را جزئیتر بررسی میکنیم.
فرآیند کفسابی بتن از طریق لقمههای انجامشده در مراحل کفسابی بتن انجام میشود. این لقمهها به صفحات گردان دستگاه متصل شده و با گردش های سریع دستگاه، سطح سنگ های بتنی را ساییده و بهوسیله این فرآیند، سطح بتن به طور کامل هموار میشود. در این فرآیند، لقمههای انجام شده به دقت و با هماهنگی صحیح با دستگاه، به سهولت به صفحات گردان وصل میشوند تا مراحل کفسابی بتن به بهترین شکل ممکن انجام شود. این تکنیک بهبود کیفیت سطح بتن را تضمین میکند و از ایجاد ناهمواریها و عیوب در ساختمانها جلوگیری میکند. همچنین، با استفاده از این روش، ساختار بتن به صورت یکنواخت تر انجام می شود.
مراحل کفسابی بتن یک فرآیند حیاتی در صنعت ساخت و ساز است که در آن از لقمههای الماسی بهرهمیبریم. این لقمهها در سه مرحله مختلف این فرآیند، مورد استفاده قرار میگیرند و هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند.
- در مرحله نخست مراحل کفسابی بتن، از لقمه الماس زبر برای اجرای مراحل کفسابی بتن استفاده میشود. این لقمه با دقت و قدرت زیادی اقدام به حذف لایههای اضافی و ناهمواریهای سطح بتن میکند، بهطوری که سطح بتن آماده به مرحله بعدی از مراحل کفسابی بتن تبدیل شود.
- در مرحله دوم مراحل کفسابی بتن، از لقمه الماسی نرمتری استفاده میشود. این نوع لقمه به عنوان یک گزینه میانی میان لقمه زبر و نرم در نظر گرفته میشود. با استفاده از لقمه الماس نرمتری، سطح بتن به یک نرمی و صلبی متعادل دست مییابد. این مراحل کفسابی بتن مهم است زیرا سطح بتن باید پس از حذف ناهمواریها، به نرمی مناسبی برخوردار شود.
- در مرحله نهایی مراحل کفسابی بتن، از لقمه الماسی نرمتری مجدداً برای اجرای مراحل کفسابی بتن استفاده میشود. با این حال، در این مرحله بهدلیل پیشرفتهای حاصله از مراحل قبلی، سطح بتن به یک استاندارد بسیار نرم و صاف دست مییابد و مراحل کفسابی بتن به اتمام میرسد.
این روند دقیق و مراحل تدریجی از لقمههای الماسی نشاندهنده اهمیت و تأثیرگذاری این ابزارها در بهبود و آمادهسازی سطوح بتن برای مراحل بعدی ساخت و ساز میباشد.
انواع کفسابی بتن
دستگاه ساب زدن بتن لایه برداری بتن را تا حدود ۴ میلی متر نیز انجام میدهد. به دلیل اهمیت وجود این دستگاه در بسیاری از پروژهها، دستگاههای کفسابی برای بتن در انواع گوناگونی تولید و به فروش میرسند. به همین علت تنوع دستگاههایی که با آن کفسابی میکنند، بسیار زیاد است و در انواع مختلفی همچون آلمانی، ایتالیایی و… به چشم میخورند. هر کدام از این دستگاهها دارای مزایا و معایب متعددی هستند. به همین علت باعث تفاوت بنیادین دستگاهها نسبت به یکدیگر شدهاست که باعث شده تا هر کدام از این دستگاهها مناسب یک نوع سطح و یک نوع بتن باشند. جدا از انواع کفسابی بتن، حتما مراحل کفسابی بتن را بدانید. انواع کفساب بتن به شرح زیر هستند:
1. کفسابی دستی
اولین دستگاه کفسابی برای بتن از نوع دستی میباشد. این دستگاه به دلیل عدم استفاده از سوخت، وزن کم و ابعاد کوچک، قابلیت استفاده در پروژههای کوچک را دارد. چرا که اگر وزن بزرگی داشتهباشد به دلیل اینکه از هیچ سوختی در آن استفاده نمیشود، قابلیت حمله سختی خواهد داشت. از طرفی به خاطر قدرت مانور بالا، مزایایی همچون به کارگیری در سطحهای گوشهای و ناهموار را دارد.
2. کفسابی موتوری
یکی از معایب کفسابی برای بتن از نوع دستی، عدم وجود موتور قدرتمند است. به همین علت کفسابی بتن موتوری روانه بازار شد. این دستگاه ساب زدن بتن به دلیل وجود موتور مناسب با پروژهها با فضای عملیاتی بزرگ میباشد. از طرفی وجود موتور در آن باعث بالا رفتن سرعت کار شدهاست. سرعت بالا سبب حذف سریع چسب، رنگ و دیگر موارد به این شکل میشود. مراحل کفسابی بتن با این روش آسان تر می شود. به این دستگاه موزائیک موتوری نیز میگویند.
3. کفسابی نفربر
یکی از مدلهای جدید دستگاه کفسابی بتن، این است که این دستگاه قابلیت حمل افراد را نیز دارد. به همین دلیل هدایت دستگاه توسط اپراتوری که سوار بر آن است، صورت میگیرد. این نوع دستگاه برای پروژههایی که سالن بسیار بزرگی دارند، مناسب است. چرا که در سالنهای بزرگ حمل دستگاه برای اشخاص بسیار سخت میشود. قطر عملیاتی این دستگاه 1.5 متر میباشد و به همین جهت سطحی صاف و براق را به وجود میآورد.
4. کفسابی سه فاز
برق همواره یکی از انرژیهای تسهیل دهنده کارهای افراد است. این انرژی در دستگاههای کفسابی نیز دستی دارد. در پروژههایی که دسترسی به برق به چشم میخورد، استفاده از کفسابی بتن سه فاز توصیه میشود. این نوع دستگاه به کمک برق به یکی از دستگاههای قدرتمند و سرعت بالا تبدیل شدهاست. به همین علت مناسب پروژههایی میباشد که ابعاد بزرگتری به نسبت باقی پروژهها دارند. مراحل کفسابی بتن با روش کفسابی سه فاز برای پروژه های سنگین ممکن است کمی دشوار باشد.
نحوه کار با کفساب بتن
همانطور که گفته شد کار اصلی دستگاه کفسابی، از بین بردن ناهمواریهای بتن میباشد. با این حال آیا شمشه موتوری نیز این کار را انجام نمیدهد؟ به دلیل حمل آسان کفسابی برای بتن، این دستگاه به نسبت شمشه موتوری قابلیت استفاده بیشتری را دارد. خرید شمشه موتوری با کیفیت بالا را میتوانید از فروشگاه ما انجام دهید. حال که با انواع کفسابی بتن آشنا شدهاید، میبایست با نحوه کار آن نیز آگاهی لازم را کسب کنید. با این حال نیاز به دانستن اجزای این دستگاه میباشد. اجزای کفساب بتن شامل کلید خاموش، وزنه، مخزن آب، کابل برق، چراغ، دسته تنظیم، موتور، دکمه استارت، چرخ و دکمه سرعت است. نحوه کار با این دستگاه به دو طریق میباشد که به بررسی آنها میپردازیم. نحوه کار با کفساب بتن شامل موارد زیر است:
- کفسابی به روش تر: همانطور که از نام کفسابی روش تر مشخص است، از یک ماده به جهت از بین بردن خشکی و گرد و غبار سطح استفاده میشود. مزایای این روش مواردی همچون عمر بیشتر لقمه سابهای دستگاه، افزایش عمر موتور و بالا رفتن سرعت عملیات حدود 3 تا 10 برابر است. از طرفی معایب آن نیز خطر ورود دوغاب، مصرف زیاد آب، مشکلات گرفتگی فاضلاب و نیاز به نیروی انسانی بیشتر میباشد.
- کفسابی به روش خشک: برعکس روش قبلی، کفسابی روش خشک نیاز به آب ندارد. به همین علت برای جلوگیری از ورود گرد و غبار به بدن افراد از یک غبار گیر قوی استفاده میشود. در نتیجه مزایای آن مواردی همچون عدم تولید دوغاب، سریع بودن و کاهش مصرف آب است. با توجه به اینکه هر روشی معایبی دارد، در نتیجه کفسابی خشک نیز از این قاعده مستثنی نیست. معایب آن نظیر قیمت بالا و ایجاد گرد و غبار میباشد. قبل از آگاهی از نحوه کار با کفسابی بتن، حتما مراحل کفسابی بتن را بدانید.
کاربرد کفساب بتن چیست؟
کاربردهای زیاد و متعدد کفسابی بتن بر هیچ فردی که در این زمینه فعالیت میکند، پوشیده نیست. این کاربردها همچون استفاده از لقمه سنگهای با کیفیت، مجهز به محفظه پوشش گرد و غبار، قابلیت تنظیم سرعت و برخورداری از جعبه کنترل میباشد. تمام این موارد باعث کاربرد هر چه بیشتر این دستگاه در پروژههای ساخت و ساز شدهاست. کاربردهایی که هر شخصی را به استفاده از کفسابی برای بتن ترغیب میکند و هیچ پیمانکاری بعد از استفاده درست از این وسیله ابزار نارضایتی نکردهاست. برخی از کاربرد کفساب بتن به شرح زیر میباشد:
- از بین بردن آسیبهای سطحی بتن
- رفع ناهمواریهای بتن
- بالا رفتن دوام و طول عمر کف سازه
- تعمیر شکستگی قسمتهای سطحی بتن
- حذف شکافهای ریز و درشت
لازم به ذکر است که کفسابی سیمان و بتن، تقریبا در تمامی مکانهایی که ما میشناسیم، مانند پارکینگها، مکانهای صنعتی، انواع کارخانهها، ورزشگاهها، انبارها، مراکز مسکونی و مراکز تجاری کاربرد دارد و مورد استفاده و استقبال قرار میگیرد. این استقبال قطعا به علت مزایا و کاربردهای کفسابی میباشد.
مهمترین مزایای کفسابی بتن چیست؟
احتمالا تا اینجا متوجه اهمیت کفسابی بتن شده باشید، اما بهتر است مزایای این روش را به صورت جداگانه نیز مورد بررسی قرار دهیم. باید دید دلیل استفادهی گسترده از این روش در مراکز مهم و پر رفت و آمد چیست! مهمترین مزایای کفسابی بتن عبارتند از:
- زیبایی و دید بصری مناسب: با استفاده از کفسابی بتن، میتوان زیبایی ظاهری محیط سیمانی و بتنی هر مکان را دوچندان کرد.
- افزایش مقاومت سطح: کفسابی بتن، علاوه بر زیبایی سطح، افزایش مقاومت و دوام سطح را نیز با خود به دنبال دارد. این مقاومت، با تقویت سطح سیمان به وسیله کفسابی حاصل میشود.
- نگهداری و نظافت آسان: سطح سیمانی و بتنی که در آن کفسابی صورت گرفته باشد، به راحتی نظافت شده و به دنبال آن نگهداری از آن، بسیار راحتتر خواهد شد.
- افرایش ایمنی: با انجام کفسابی، ایمنی در محیط بسیار افزایش مییابد، بدین صورت که با یکدست شدن سطح بتن و سیمان، احتمال لیز خوردن، زمین خوردن و سقوط کاهش مییابد.
- رفع عیوب سطح: با انجام کفسابی بتن میتوان هرگونه ترک، فرورفتگی و برآمدگی روی سطح بتن را از بین برد و یک سطح کاملا بی عیب و نقص داشت.
حتما بخوانید :
10 نکته طلایی بتن ریزی کف در پروژه های ساختمانی
تفاوت بین ماله پروانه ای و دستگاه کفساب بتن
ممکن است وقتی اسم ماله پروانهای و دستگاه کف ساب بتن را میشنوید، خیال کنید که هر دو یکسان هستند و برای یک عمل کاربرد دارد. البته این فکر تا حدودی درست و هر دوی این وسیلهها با بتن و صاف کردن آن سر و کار دارند، اما قسمت مهم تفاوت آنها در زمان استفاده از آنهاست. به طور معمول از مالهی پروانهای برای صاف کردن و پرداخت اولیه سطوح بتنی که تازه ریخته شدهاست استفاده میشود، اما در مقابل دستگاه کفساب بتن، برای صاف کردن و پرداخت نهایی سطوح بتن کاربرد دارد و به عبارتی برای سطوح سخت بتن استفاده میشود. اگر برای خرید ماله پروانه ای اطلاعات کافی را ندارید، میتوانید این مقاله را در همین سایت مطالعه کرده و خرید خود را با اطمینان کافی انجام دهید.
در هنگام کار با دستگاه کفسابی بتن چه مواردی را رعایت کنیم؟
پس از اینکه مراحل کفسابی بتن را دانستید، بهتر است مواردی را رعایت کنید. امروزه عملیات ساب زدن بتن برای بسیاری از عملیاتها شناخته شده میباشد. در نتیجه برای کسب نتیجه مطلوب خود میبایست نکاتی را در هنگام کار با این دستگاه رعایت کنید. علاوه بر این نکات طول عمر بتن سابی برای بتن را نیز افزایش میدهد. این موارد به این صورت است که هیچگاه الکتروموتور را در معرض رطوبت قرار ندهید، چرا که آب و رطوبت عامل اصلی خرابی موتور میباشد. مورد بعدی استراحت منظم به دستگاه است، در حین کار با دستگاه طی فواصل منظمی دستگاه را خاموش کنید. در هنگام استفاده از دستگاه، وسایل ایمنی همچون عینک و دستکش را استفاده نمایید. زمانی که کفسابی روش خشک را انجام میدهید، از دستگاه جمع آوری گرد و غبار استفاده کنید. همچنین پیشنهاد می کنیم اطلاعاتی در رابطه با نکات بتن ریزی کف کسب کنید تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.
قیمت کفسابی بتن به چه عواملی بستگی دارد؟
مهمترین عامل برای بسیاری از پیمانکاران اطلاع از قیمت دستگاههای کف ساب بتن است که خریداری میکنند. حتی بعضی از آنها برای صرفه جویی هزینهها از دستگاههای دسته دوم بهره میگیرند. خرید دستگاههای دسته دوم خود شرایط و ضوابطی دارد که در صورت عدم رعایت این موارد، مجبور به پرداخت هزینههای هنگفت برای تعمیر دستگاه مورد نظر میشوید. با این حال بسیاری از پیمانکاران این ریسک را قبول نمیکنند و خرید دستگاه نو را در برنامههای خود میگنجانند. به طور کلی قیمت کفسابی برای بتن به مواردی همچون جنس بدنه، نوع موتور، برقی مصرفی و قدرت موتور بستگی دارد.
کلام آخر
کفسابی بتن از دستگاههایی است که کار اصلی آن ایجاد سطحی هموار و عاری از هر گونه سنگ ریزه میباشد. در این مقاله به بررسی این که کفسابی بتن چیست و همچنین مراحل کفسابی بتن به صورت مرحله به مرحله و دیگر اطلاعات مربوطه پرداختهشد. به دلیل کاربرد گسترده این دستگاه، سایتها و فروشگاههای زیادی اقدام به فروش آن میکنند. در این بین بتن ویبره از سایتهایی است که با وجود مزایایی نظیر مناسبترین قیمت، ارسال به موقع و پشتیبانی 24 ساعته از بسیاری از رقبای خود در این زمینه پیشی گرفتهاست. در نتیجه انتخاب بسیاری از افراد برای خرید دستگاههای بتنی خود، خرید از سایت بتن ویبره میباشد.
این مقاله چقدر مفید بود؟
از ۱ تا ۵ امتیاز بدید
میانگین امتیاز : 3.7 / 5. تعداد رأی: 3
اولین کسی باشید امتیاز میده!